<<  Süzme Bal  >>
 
           
                 
                 

Ballarımızın tamamını doğayla başbaşa ortamlarda üretilmektedir. Yakından görmek isteyen tüm müşterilerimizi, kovanlarımızın bulunduğu bölgeye davet ediyoruz.

                 
     

Bal, çiçeklerin nektarlarının ya da bitkilerdeki çeşitli hayvansal salgıların arılar tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir maddedir. Bal, ilkbaharda açan çiçeklerden toplanan nektarlardan meydana gelir.

Petek balı olarak bilinen ballar, peteklerden süzülür. Süzülen bu balın ismi süzme baldır.

Balın üretildiği bölgenin bitki yapısı, çiçek çeşitliliği ve çiçeklerin / bitkilerin türleri önemlidir. Düz arazilerde benzer çiçek çeşitleri varken dağlık ve yükseklik farkı olan bölgelerde daha çok tür çiçek vardır.

Ayçiçeğinden elde edilen bal bir çiçek balıdır, Anadolu’nun yüksek bölgelerinde, yüzlerce ve içlerinde nadir bulunan tür çiçeklerden elde edilende çiçek balıdır.